Lief dagboek p.10

Een greep uit mijn dagboek (a.k.a geen logische verbanden, geen structuur) alleen mijn gedachten, zwart op wit.

Momenteel zit ik in quarantaine, vandaar dat ik iets minder van me heb laten horen. Ik moet dan ook bekennen dat ik de coronaklachten flink heb onderschat. De vermoeidheid en de hoofdpijn zijn aanwezig maar ondanks deze klachten voel ik mij goed. Ik voel me dankbaar, tevreden en rustig. Het is een fijn idee dat alles zich ontvouwd en dat je nergens naartoe hoeft. Wij mensen hebben snel de neiging om te vluchten of te verlangen naar iets anders maar wanneer je ervoor kiest om gewoon daar te zijn waar je bent, heb je meteen geen problemen meer.

Nu is dit misschien makkelijk gezegd dan gedaan maar ik merkte bij mezelf echt dat ik de situatie op een gegeven moment meer ging accepteren. Doordat ik de situatie heb geaccepteerd, verlies ik minder energie met het zorgen maken over dingen waar ik geen controle op heb. En dat is heerlijk. Ik besef me nu pas dat ik mezelf vaak de ruimte gaf om me te verliezen in mijn gedachten. Nu sluit ik af en toe bewust een deurtje en maak ik op deze manier ruimte voor positieve en behulpzame gedachten. Ik kan beter zijn in het moment dan een tijdje geleden en dat voelt prettig. Een paar dagen geleden kreeg ik opeens een prachtig boeket met bloemen aan de deur, ik had nooit verwacht dat deze voor mij zouden zijn. Een lieve vriendin had ze naar me opgestuurd om me beterschap te wensen. Dat gebaar ontroerde me, onvoorwaardelijke liefde is prachtig.

Op momenten dat je fysiek een beetje ziekjes bent, ontstaat er meer ruimte om weer even stil te staan bij wat je hebt. Ik besefte mij bijvoorbeeld dat ik op dit moment doe wat ik het liefste doe. Ook kom je erachter dat de wandelingen en het buiten zijn zo waardevol zijn. Ik krijg dan ook zin om binnenkort, als het weer kan, een aantal mooie wandelingen te maken. Maar nu zie ik vooral wat ik op dit moment al heb, een hartstikke mooie en fijne familie en hele lieve vrienden.

Take care allemaal en geniet van jullie dag.

“Soms nemen de kleinste dingen de meeste ruimte in in je hart.”

Winnie de Poeh

2 gedachten over “Lief dagboek p.10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.