Fijne momenten uit 2021

Het jaar 2021 is bijna voorbij en dat betekent dat 2022 voor de deur staat. Ergens is het natuurlijk symbolisch maar ik vind het zelf altijd fijn om in de decembermaand terug te blikken op het jaar door bijzondere en mooie herinneringen op te halen. Vaak vergeet je toch weer snel dingen en dit is een kans om het jaar met een warm gevoel af te sluiten.

Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en ik merk dat het me helpt om dankbaar te zijn en om eerlijk te zijn kan ik dan nog eens extra genieten.

Klik hier voor mijn 2020 en lees verder voor mijn fijne momenten uit 2021.

Wanneer ik terugblik op dit jaar dan zijn de vakanties mij het meest bij gebleven. Ik wil mij in deze blogpost vooral richten op de fijne momenten en de hoogtepunten van dit jaar, want die waren er zeker. Ook al was het niet altijd makkelijk, mijn opa overleed en Nederland ging weer in lockdown, toch was dit ook weer een jaar van groei en verbinding.

Ik merk bij het schrijven van deze blogpost dat ik niet alles kan aanstippen. Er zijn zoveel dingen gebeurd en dat kan ik niet allemaal verwerken in een paar regels. Dit jaar kreeg ik bijvoorbeeld een kamer in Arnhem, maakte ik een video voor fietsroutes, in februari schaatste ik op natuurijs en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hieronder vind je een kleine greep van fijne momenten uit 2021.


Stage
Ik liep dit jaar 2 stages en daar heb ik veel van geleerd. De stages waren totaal verschillend en ik kan zeggen dat ik het online lesgeven inmiddels ook echt wel te pakken heb. Mijn tweede stage hoefde ik niet door te brengen via Teams. Dit was namelijk gewoon fysiek voor de klas. Ook kreeg ik hier mijn eerste kerstpakket ooit, ontzettend lief.


Frankrijk
De vakantie naar Frankrijk met een fijne vriendengroep was echt geweldig. Ik heb zo genoten van alle mooie hikes en de leuke gesprekken. Ook heb ik echt veel moeten lachen. We hebben gedanst, gezwommen en veel supermarkten bezocht. Ook hebben we gekeken naar een prachtige zonsopkomst, die het wachten waard was. Deze vakantie koester ik voor altijd in mijn hart.

Slovenië
De reis naar Slovenië heeft me erg verrast. Met mijn vader en broer ben ik in een camper naar Slovenië gereisd. Dit land heeft me betoverd. Wat een prachtige natuur. Tijdens deze reis kreeg ik mijn liefde voor schrijven weer terug. Ik heb dan ook verschillende stukjes over deze roadtrip geschreven. Ook vierde ik mijn verjaardag tijdens deze reis. Ik kreeg op mijn verjaardag een videoboodschap van al mijn vrienden en dit resulteerde uiteindelijk in tranen van blijdschap en dankbaarheid.

Samos
Volgens mij val ik een beetje in de herhaling maar Samos heeft ook echt een plek in mijn hart gekregen. Het voelde bijna een beetje alsof ik tijdens deze vakantie verliefd was. Iedere ochtend ontbeten we met heerlijke koffie en een chocoladebroodje die je nergens anders zo lekker kunt krijgen, geloof me, in Nederland vind je ze echt niet zo lekker. Ik heb hier veel gezwommen en genoten van al het moois.

Veel buiten zijn
Gelukkig konden en mochten we nog naar buiten. En daar heb ik intens van genoten. Ik heb met vrienden en familie gewandeld en ben ook een aantal keren in mijn eentje gaan wandelen. Ik merk dat het simpelweg wandelen door de natuur me altijd goed doet. De natuur is prachtig en ik heb het gevoel dat naarmate ik ouder word, ik de schoonheid van een regenachtige dag ook beter kan zien.

Heel veel eten
Lees: heel erg veel eten. Een leuke bijkomstigheid van op vakantie gaan is dat je veel nieuwe dingen kunt proberen en deze ervaringen kunt delen met de mensen waar je van houdt. Hieronder vind je maar een kleine selectie. Ik moet bekennen dat ik aan het einde van het jaar ontzettend veel zandkoekjes heb gebakken maar als ik al die foto’s zou toevoegen dan zou deze post uit een heel boekwerk bestaan ben ik bang.

Lezen
Voor mijn gevoel heb ik minder gelezen dan in het voorgaande jaar maar dat weet ik eigenlijk niet helemaal zeker. Ik las het nieuwe boek van Sally Rooney en ik las tijdens mijn roadtrip naar Slovenië: Het zoutpad. Dit boek heeft me meer doen stilstaan bij de basisbehoeften van de mens en ik heb zelden zo kunnen genieten van een boek. Misschien dat het ook te maken had met de hele sfeer van de reis want ik denk dat ik in Nederland veel langer over het boek had gedaan. Er zaten veel momenten van afzien in het verhaal en stiekem was dat wel heel fijn om te lezen terwijl ik in het campertje tussen de grote bergen reed. Ik stond ook nog met een stukje tekst in de libelle. Mijn oma leest die altijd en ik wilde haar op deze manier bedanken.

Liefde voor deze mensen
Ondanks dat we nog steeds in een gekke tijd leven -ik wil het woord eigenlijk niet meer noemen maar we kunnen er moeilijk omheen-, heb ik ontzettend veel geluk gehad met deze lieve mensen. Ik heb genoeg knuffels gehad en ondanks dat veel dingen niet door zijn gegaan heb ik een fantastische tijd kunnen hebben met de mensen die ik graag dichtbij heb. Ik heb nieuwe mensen ontmoet die me hebben verrast en mij weer op een andere manier hebben kunnen spiegelen. Een aantal hebben me echt geraakt en ontroerd. Ik heb gelachen en gehuild door het lachen heen. Ik heb telefoongesprekken gevoerd van zo’n 2 uur en dat terwijl ik helemaal niet zo van bellen houd. Dankjewel allemaal, ik ben blij en dankbaar dat ik jullie ken.

Vriendschap is liefde op het eerste woord

Harry Mulish

Ik wens iedereen een heel fijn, gezond en positief 2022 toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.