Schaakmat

Vandaag haalde mijn vader het schaakbord uit de kast. Hij is beter in schaken dan ik had verwacht om eerlijk te zijn. Hij heeft dan ook van zowel Vyasa als van mij gewonnen. Nu heeft hij zijn tekenspullen gepakt en terwijl hij met zijn zwarte pen over het papier beweegt, staat mijn broer een heerlijke maaltijd klaar te maken. Of het heerlijk is weten we natuurlijk nog niet maar dit is veelal wel het geval. Het ruikt in ieder geval erg lekker.

Het miezert inmiddels weer een beetje. Rond half 3 vanmiddag werd de nieuwe sleutel gebracht door de eigenaar van de campingplek. Het laten maken van een nieuwe sleutel kostte ons uiteindelijk 4 euro en 60 cent. Dat is toch bizar als je nagaat hoeveel waarde zo’n sleutel heeft. De eigenaar vertelde ook nog dat hier in de winter zo’n 2 meter sneeuw kan liggen. Ik kan me goed voorstellen dat het hier flink koud kan worden. Ik merk ook dat de mensen hier gewoon door de regen heen wandelen in hun korte broek en het weer steeds blijven trotseren. Wij Nederlanders wachten eerder tot de bui over is. Zulke kleine verschillen vind ik interessant om op te merken.


 In de middag toen ik mijn vader een vegetarisch broodje hamburger had toegediend en hij met dit broodje buiten op een stoel zat, kwam er een vrouw langslopen om zich even voor te stellen. De vrouw vertelde dat ze even iets van zich moest laten horen aangezien zij zelf ook uit Nederland kwam. Ze vertelde dat ze met haar man ieder jaar zo’n 6 maanden met de camper rondreist en dat ze dit inmiddels al voor zo’n 10 jaar doen. Zulke verhalen vind ik altijd erg inspirerend, ik vind het mooi dat mensen hun eigen leven zo prettig mogelijk weten in te delen en dingen anders durven te doen dan anderen. Al moet zo’n leven natuurlijk wel bij je passen. Het blijft deze week nog regenen en daarom zijn we van plan om morgenochtend richting het zuiden te vertrekken. We liggen nu zo’n 2,5 uur van Kroatië vandaan.

Vandaag werd ik een moment overspoeld met het gevoel van dankbaarheid. Ik vind het bijzonder dat ik met mijn vader en met mijn broer een reis mag maken en dat ik al zoveel van de wereld heb mogen zien op mijn leeftijd. Ik had nu ook in Nederland kunnen zitten, ik hoorde van het thuisfront dat het daar nu ook veel aan het regenen is. Dan ben ik toch blij dat ik ondanks de regen hier wel steeds een prachtig uitzicht op de bergen heb. Een andere omgeving doet een mens denk ik echt goed. Een bord warm eten ook en nu ik dit schrijf laat mijn broer ons weten dat we kunnen opscheppen. Wat een geluk.

3 gedachten over “Schaakmat

  1. Mooi Guinevere, vandaag ishet 10 augustus. Je geboorte dag. Gefeliciteerd. En jullie maken prachtige foto’s. Geniet ze samen. Liefs van Kees en Erna

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.