De eerste hike in Slovenië

Wakker worden op de camping, hier veel ongemakkelijke momenten beleven en vervolgens in de camper stappen, klaar voor een nieuw avontuur. Wat een leven. Tijdens een bezoekje aan de afwasplaats vanochtend kwam er een man in de deuropening die zich langs mij heen wilde manoeuvreren. Op hetzelfde moment liet deze man iets vallen, een eerste neiging is dan om te helpen door het neergestreken ding op te pakken en terug te geven. Dit deed ik later vandaag bijvoorbeeld in de supermarkt, toen liet een jongen een blikje bier vallen en deze rolde voor mijn voeten. Oppakken en teruggeven, makkelijk zat. Ik maakte dus al een schijnbeweging bij deze ietwat ongemakkelijke man maar toen zag ik dat het zijn rode onderbroek was die op de grond was gevallen. Deze heb ik niet opgeraapt, de man moest zelf bukken en mompelde iets in zichzelf. Een vreemd campingmomentje voor op de donderdagochtend. Ik moet dan ook zeggen dat ik meer van de camperplekken ben, ik ben echt een grote grap op een camping to be honest.

Na een heerlijke douche gingen we naar de supermarkt en daar kochten we Griekse yoghurt. Ze kenden namelijk geen kwark in Oostenrijk, althans niet in de supermarkt waar wij waren. Mijn vader kwam aanlopen met crème fresh en mascarpone, of dat misschien kwark was. We gingen voor boter maar kwamen uiteindelijk terug met boter en een volle tas met andere boodschappen. Koekjes, chips, en de hele rataplan.


Mijn broer had een mooie camperplek gezien in Slovenië en dus zetten we onze tocht voort. We kregen onderweg te maken met hellingen van 18%. Ik zeg je eerlijk, ik hield letterlijk wel even mijn adem vast. De camper is 25 jaar oud en hij heeft ons tot nu toe gelukkig nog niet teleurgesteld. De camperplek waar we ons op dit moment bevinden is prachtig. Slovenië is ook schitterend, eerst wist ik niet zo goed wat ik van het land kon verwachten. Vandaag zijn we gaan hiken en het uitzicht was adembenemend. Tijdens zo’n hike heb je geen gedachten en leef je heel erg in het moment omdat je continu moet opletten waar je je voet neer gaat zetten. Ik vind dat heerlijk, je bent niet met de tijd bezig en je wordt ook nog eens beloond met een uitzicht waar je u tegen zegt. Een zak noten, wat rotsen, rustmomenten en een waterfles verder en de hike van vandaag zat er weer op. Na de wandeling ben ik een maaltijd gaan koken en om kwart voor 9 ging de zon alweer onder. We hebben net gekeken naar de foto’s en video’s van deze dag en dan besef je je voor een tweede keer dat het echt wel heel erg mooi is hier.


21:30
Mijn vader is keurig aan het afwassen, want wie kookt hoeft zich daar niet om te bekommeren. Het is niet alleen rozengeur en maneschijn want volgens mij heeft een leger aan muggen zich een intrede gedaan in de camper maar dat is ook wel de consequentie van het openhouden van je raam. Wat een fijne dag, de foto credits gaan voornamelijk naar mijn broer, Vyasa. Hij leert me zo nu en dan, tussen de rust- en eetmomenten door ook wat kneepjes van het vak.


4 gedachten over “De eerste hike in Slovenië

  1. Nou Quinevere met veel plezier gelezen. Je schrijft wel heel goed en met veel gevoel voor de schoonheid van het land en de humor erbij. prachtig .

    Ben maar zo brutaal om me op te geven voor de blogs kreeg van Jacqueline doorgestuurd. ze was vandaag hier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.