Mijn favorieten van dit moment

Aangezien ik graag boekentips, nieuwe podcasts en goede Netflix-tips van vrienden krijg, deel ik vandaag mijn eigen favorieten van dit moment.

Boek
Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd minder in boeken zit. Ik merkte bij mezelf op dat ik minder snel naar fictie greep en sneller uitkwam bij non-fictie boeken. Het boek ‘Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer’ heb ik met veel plezier gelezen. Op een gegeven moment wordt de inhoud van het een beetje repetitief maar het boek is zo fijn en helder geschreven dat ik hier niet veel moeite mee had. Kort gezegd gaat het boek vooral over het bewust worden van gewaarzijn. Hoewel ik al veel over dit onderwerp wist omdat ik het een interessant onderwerp vind, was het toch prettig om bepaalde inzichten nogmaals te mogen ervaren door middel van dit boek. ‘Geluk zonder voorwaarden’ was voor mij bevrijdend en ergens vind ik het altijd heerlijk om boeken te lezen die je doen laten relativeren. Het kan erg verruimend werken.

Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer

Andere favorieten:
Conversations with friends – Sally Rooney (fictie)
Normal people – Sally Rooney (fictie)
Exciting times – Naoise Dolan (fictie)
De Alchemist – Paulo Coelho (fictie en een van mijn lievelingsboeken)

Muziek
Spinvis – Ik wil alleen maar zwemmen

Om nog even in de stroom van het relativeren te blijven, dit nummer van Spinvis ‘Ik wil alleen maar zwemmen’. Hoewel ik het nummer nooit eerder had gehoord, het komt uit 2006, brengt de muziek van Spinvis me terug naar een zomerdag zonder zorgen. Misschien voel ik me ook gewoon heel erg aangesproken door de titel.

Ik wil niet horen wat de dokter dacht
Of wat je doet als het zo door blijft gaan
Ik wil niet weten wat dat greintje nou uiteindelijk nog heeft opgebracht,
Ik wil alleen maar zwemmen. (Spinvis, 2016)

Film
Den alvarsamma leken

Trailer: Den alvarsamma leken

‘Den alvarsamma leken’ is een Zweedse romatische drama film uit 2016, geregisseerd door Pernilla August en gebaseerd op de roman ‘The Serious Game – Hjalmar Söderberg.

Ik weet niet wat het met deze film was maar ik vond de cinematografie zo mooi. De beelden, de muziek, de acteurs, voor mijn gevoel klopte alles gewoon. De film laat je wel achter met een hoop onbeantwoorde vragen maar als je daar vrede mee kunt hebben dan is de film zeker een aanrader. Iets in de film raakte me en ik kan nog steeds niet helemaal benoemen wat dit precies was. Degene met wie ik de film keek had dit niet zo op deze manier dus voorafgaand wil ik benoemen dat dit niet een film voor iedereen is. Het is zeker geen ‘makkelijke’ wegkijkfilm en je moet er dan ook van houden. Het heeft iets weg van een arthouse film waarin alles iets langzamer gaat dan je gewend bent. Maar wanneer je er eenmaal inzit dan is het heerlijk om je te laten meevoeren met de beelden en de prachtige pianomuziek. Wanneer je geen zin hebt in romantiek en drama dan kun je de film beter overslaan.

Andere favorieten:
⭐ The Queen’s Gambit (serie op netflix)
⭐ Little woman (film op netflix)

Pinterest
Ik herontdekte Pinterest weer toen ik bezig was met de kleur van mijn muur en besloot om een moodboard te maken voor mijn kamer. Pinterest staat vol met inspirerende foto’s en je kunt heel makkelijk mapjes maken. Ik vind het fijn dat het anders dan bij bijvoorbeeld Instagram voornamelijk gebruikt wordt om elkaar te inspireren en het echt een plek is voor creativiteit en inspiratie. Je kunt het echt als een handige tool gebruiken.

Food
Tja, het is een beetje random maar de Magioni Bloemkool pizzabodem (verkrijgbaar bij de Albert Heijn) is echt heel nice. Natuurlijk is het altijd een goed idee om zelf een pizzabodem te maken maar als je dan toch voor een middenweg wil gaan dan is de bloemkoolbodem van de Albert Heijn een echte aanrader. Inmiddels zijn we allemaal fan.

Youtube
Gisteren kwam ik deze video tegen over het stoppen met het (overmatig) gebruiken van sociale media. Nu ben ik een paar maanden geleden gestopt met het gebruiken van de app Instagram. Deze heb ik permanent verwijderd. Het begon als een experiment maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik niet veel miste en dat ik het eigenlijk heerlijk vind om niet continu bezig te zijn met andermans levens en het eindeloze scrollen.

Het algoritme van Youtube is heel slim en af en toe verschijnt er nu een video over het verwijderen van sociale media op mijn ‘home pagina’. Ik zag de titel en ik klikte. Nu vind ik niet dat sociale media per direct slecht is. Ik denk namelijk dat het voor veel mensen positief kan werken maar dat het wel belangrijk is hoe je met deze sociale media omgaat. In deze video vertelt Bren over de negatieve relatie die zij met een aantal apps ontwikkelde. Een mooie video voor mensen die misschien ook iets minder op sociale media zouden willen zitten. Wie weet dat het je inspireert. Ik kende de video’s van Bren nog niet maar ze heeft een hele zachte en kalme stem. De video begint met de quote: ‘Make sure you are happy in real life, not just on social media.’ – Uknown. En eigenlijk wordt daarmee al veel gezegd. Maar toch zit er nog een boodschap in over het delen van intieme momenten met je partner en waarom je deze momenten misschien beter voor jullie beiden kunt houden.

I Quit Social Media And This is How it Changed my Life – Bren

Airpods Pro
Een paar weken geleden had ik een gesprek met mijn broer over muziek. Ik merkte dat ik muziek in mijn leven miste en dat ik veel minder vaak naar muziek luisterde dan vroeger. Dit had deels te maken met het feit dat mijn headset niet optimaal werkte en dat mijn oortjes om de week kapot gingen (oké, dit laatste is een beetje overdreven). Op maandag 15 februari ontving ik een pakketje. En ja, ik weet de datum nog omdat het een dag na Valentijnsdag was en ik zeker wist dat ik niets had besteld. Ik werd door mijn broer verrast met Airpods Pro. Ik heb nog steeds geen woorden voor deze verassing, ik was helemaal overrompeld en ik stop nu maar het was in ieder geval vet lief. Meer dan lief eigenlijk. S.O naar jou (als je dit leest).

Ik had hiervoor niet gedacht dat ik Airpods Pro zo fijn zou vinden. Eerst moest ik dan ook best wennen aan het gegeven dat iedereen opeens met witte draadloze oortjes rondliep. Ik vond het een jaar geleden nog een vreemd gezicht maar inmiddels ben ik om. Het is zo ontzettend handig om geen oortjes te hebben die continu in de knoop gaan en met deze draadloze oortjes wordt sporten met muziek zelfs een stuk handiger.

Dit was hem weer voor vandaag. Wie weet dat jullie iets aan deze tips/favorieten hebben gehad. Misschien ben je geïnspireerd geraakt om een pizza te gaan bakken volgende week. Als jullie nog tips of favorieten hebben dan zijn die natuurlijk zeer welkom.

Liefs en take care!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.