q & a 5

Bali11
Persoonlijke vragen die ik ergens heb gevonden en hier beantwoord.

1. Wat vind je het leukst aan jezelf?
Mijn nieuwsgierigheid in het leven, ik ben vaak heel benieuwd naar de beweegredenen van mensen en wanneer ik een onderwerp interessant vind dan zoek ik daar van alles over op. Verder ben ik vaak snel enthousiast over kleine dingen, ik kan blij zijn met een heel klein gebaar of een regenboog, een mooie zonsondergang etc.

2. Wat zou je graag veranderen aan jezelf?
Op dit moment komt er niet echt iets specifieks bij me op. Ik zit eigenlijk meer in de fase van het accepteren van alles wat bij me past en hoe ik in elkaar steek etc. Misschien dat ik soms iets minder zou willen denken, ik zou graag een knopje willen waarbij ik mijn gedachten helemaal uit kon zetten. Het overdenken van dingen kan je erg uitputten en is niet altijd even handig. Ook het willen verklaren en begrijpen van alles heeft in mijn geval gewoon vaak geen zin, de dingen blijven toch hetzelfde. En wanneer je veel teveel in je hoofd zit en ‘leeft’ vergeet je om gewoon het leven te leven.

3. Vergeef en vergeet je of vergeef en onthoud je?
Was het maar zo dat ik snel dingen vergat ha, ik denk oprecht dat dat dus heel erg handig zou zijn met betrekking tot punt 2. Ik vergeef mensen wel snel maar ik heb ook mijn grenzen. Daar moet je niet te ver overheen gaan. Ik merk dat ik ook best selectief ben met de mensen in mijn leven. Deze mensen vergeef ik omdat ik weet dat hun intenties goed en zuiver zijn. Ik zou dus zeggen dat ik vergeef en onthoud, maar daar moet ik wel bij toevoegen dat ik mensen wel graag een hele nieuwe kans wil geven. Ik zou niet snel op dingen blijven terugkomen.

4. Stel dat je kinderen hebt. Wat zou dan je grootste hoop zijn? En wat je grootste angst?
Mijn grootste hoop is dan dat ze zich helemaal kunnen ontwikkelen en weten en voelen dat ze geliefd zijn. Verder wil denk ik iedere ouder dat zijn/haar kind gelukkig is en goed om leert gaan met eventuele tegenslagen. Mijn grootste angst als ouder zou denk ik zijn dat ze zichzelf niet goed genoeg vinden en zichzelf pijn doen op wat voor een manier dan ook.

5. Stel je moet kiezen. Leef je dan liever in het moment of bewaar je liever het beste voor het laatst?
Ik leef liever in het moment. Ik geniet liever nu van het beste.

6. Wat inspireert je?
Het leven, gesprekken, mensen, de natuur, creativiteit van anderen, gedichten, boeken, geluiden, muziek, geuren, reizen, landen en ga zo maar door.

7. Ben je een muziekmens of een filmmens? En welke muziek en/of film is jouw all time favorite?
Hm, lastig. Muziek doet vaak meer met me dan een film. Maar een goede film bevat vaak ook goede muziek. Voor mij gaat het eigenlijk meer hand in hand. De film: ‘Beautiful boy’ vind ik heel mooi, die heb ik ook al vaker genoemd. En verder de film ‘Green Book’. Qua muziek kan ik geen specifiek nummer kiezen. Voor mij is de afwisseling tussen verschillende muziek heel belangrijk.

8. Heb je liever het minste huis in de beste buurt of het beste huis in de minste buurt?
Ja, dit is natuurlijk een beetje een strikvraag. Want bedoelen ze met ‘de beste buurt’ een nette buurt of een buurt met leuke mensen? Wanneer je kiest voor het beste huis in de minste buurt betekent dat dan dat je in een gevaarlijke buurt woont? En als je kiest voor het minste huis woon je dan in een soort oude bunker? Ik heb natuurlijk liever een fijn huis in een prachtige omgeving. En ik weet het, dan speel ik een beetje vals met het antwoorden op deze vraag, maar hey, hij is ook niet heel duidelijk.

9. Geloof jij erin dat tegenovergestelde mensen elkaar aantrekken of denk je juist dat mensen die op elkaar lijken elkaar aantrekkelijker vinden?
Als ik van mezelf uitga dan vind ik het fijner als ik voel dat de ander mij begrijpt en ik mij niet teveel hoef te verantwoorden. Ik vind het niet fijn om steeds dingen te moeten uitleggen en daarin denk ik dat het heel prettig is als iemand een beetje op je lijkt. Ik trek sneller naar mensen die een beetje op mij lijken. Dus als ik zou moeten kiezen dan zou ik kiezen voor mensen die op elkaar lijken. Maar daar moet ik bij zeggen dat ik vaak specifieke kenmerken aantrekkelijk vind die ik misschien zelf niet zo heb of wel zou willen hebben. Dat vind ik dan interessant en leuk aan een persoon. Dus qua aantrekkingskracht misschien dat iemand net iets anders denkt dan de rest. Maar over het algemeen denk ik dat het veel makkelijker vol te houden is met iemand die toch een beetje op je lijkt.

10. Als je een tijdmachine had waarmee je terug in de tijd kunt, wat voor advies zou je dan aan jouw jongere zelf geven?
Leef en maak je niet druk, geniet en doe precies wat je wil doen. Het komt wel goed en neem het leven niet te serieus.

11. Stel dat je een stripfiguur was, wie zou je dan zijn?
Een mix tussen Calimero en Lucky Luke.

Een gedachte over “q & a 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.