De lijst met 25 dingen die je kunt doen in quarantaine

Processed with VSCO with c1 preset

Een lijst met dingen die je kunt doen tijdens quarantaine. Aangezien de meesten waarschijnlijk veel meer tijd over hebben dan eerst (lees: het leven vóór de quarantaine).

Om eerlijk te zijn moet ik zelf eigenlijk gewoon gaan studeren. Ik merk dat het nu meer op mijzelf aankomt en dat ik zelf de verantwoordelijkheid heb over mijn tijdsbesteding. Tot nu toe gaat dit mij goed af. Ik merk ook om mij heen dat veel medestudenten dingen al voor de deadlines inleveren. Om eerlijk te zijn vond ik dit verrassend positief. Ik merk echt dat iedereen serieus aan de slag gaat met zijn/haar werk voor school. Waarschijnlijk gaat het onderwijs zelf langzaamaan ook steeds meer veranderen. Ik zie dit een beetje als een ‘versnelling’ van nieuwe oplossingen wat betreft het onderwijs. Veel docenten geven nu online les en veel studenten, waaronder ik, merken dat dit eigenlijk best goed verloopt.

Zelf heb ik ook al een aantal dingen voor de deadline ingeleverd. Al vind ik het om eerlijk te zijn moeilijker om aan leertaken te gaan zitten. Ik doe het liefst alle praktische dingen eerst maar daardoor stel ik het studeren (voor een tentamen) zelf weleens uit. Dus bij deze voor mezelf en voor iedereen die zich aangesproken voelt: weet wat je productieve uren zijn en wanneer jij het fijn vindt om aan school/werk te werken. Wanneer je dit helder hebt dan kun je de rest van de dag verder invullen.

Ik moet zeggen dat ik totaal geen last heb van verveling, dat zegt waarschijnlijk ook wel veel over mij maargoed. Toch heb ik een lijstje gemaakt van 25 dingen die je zou kunnen doen terwijl je thuis in quarantaine zit. Op de basisschool heeft bijna iedereen een hobby, je tekent, je speelt en eigenlijk doe je dit alles zonder een echt ‘doel’. Gewoon omdat je er blij van wordt en omdat je het leuk vindt om te doen. Misschien is dit wel het moment om juist eens iets te gaan doen zonder ‘doel’ of reden. Soms is het goed om de tijd te besteden aan dingen die jij fijn vond om te doen als kind. Want op een gegeven moment stoppen we met deze dingen maar waarom eigenlijk? Een reden daarvoor is waarschijnlijk omdat we minder tijd hebben. Maar dat hebben we nu genoeg, dus waarom niet.

giphy

Een lijst met 25 ideeën ter inspiratie:

 1. probeer een nieuw recept uit (met dingen die je al in huis hebt)
 2. lees het boek waar je ooit in bent begonnen uit
 3. organiseer je telefoon/laptop, wat kan weg?
 4. bel een vriend/vriendin/familielid
 5. ruim je boekenkast op en maak een stapel om weg te geven
 6. begin met het schrijven in een dagboek
 7. maak een moodboard
 8. ruim je hele kledingkast op
 9. luister naar podcasts
 10. maak een fotoboek
 11. kijk oude foto’s/video’s terug
 12. schrijf een brief aan je toekomstige of jongere zelf
 13. maak een schilderij
 14. print kleurplaten uit en kleur ze in
 15. (begin met) yoga
 16. dans/zing
 17. help met een klusje in huis
 18. geef je planten water
 19. bak je lievelingskoekjes
 20. lees/blader door een tijdschrift
 21. schrijf een gedicht
 22. richt je kamer opnieuw in
 23. knuffel je huisdieren (als je die hebt)
 24. maak nieuwe afspeellijsten met muziek
 25. kijk een interessante documentaire

photo_2020-03-17_11-59-30

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.