Lief dagboek p.2

photo_2020-02-25_15-30-57
Een greep uit mijn dagboek (a.k.a geen logische verbanden, geen structuur) alleen mijn gedachten, zwart op wit.

Lief dagboek,

Ken je dat, dat alles even lijkt te kloppen? Ik heb dat nu. Ik merk dat alles eigenlijk best wel goed gaat en dat vind ik heel fijn. Ik weet beter wat ik wil en waar ik voor sta en dat voelt best bevrijdend.

Op dit moment ligt mijn kat ‘Sirius’ naast me en wanneer ik hem aai gaan zijn oogjes dicht. Katten lijken altijd te leven in het moment en vaak spiegel ik mezelf even aan een kat als ik me weer eens druk maak. Ik merk ook dat ik de laatste tijd minder afhankelijk ben van mensen. Vroeger dacht ik altijd iemand nodig te hebben. Nog een ding waar blij van word: het gevoel dat ik om hulp mag vragen maar geen anderen nodig heb. Ik weet nu dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat vind ik fijn.

Verder word ik ook blij van aardbeien kauwgom en het ontdekken van nieuwe muziek. Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. Het eerste kopje koffie in de ochtend, een fijne wandeling en het idee dat de lente eraan komt. Vanochtend maakte ik een keer een andere wandeling dan anders, een goede tip trouwens, om af en toe een andere route te nemen. En deze drie foto’s maakte ik onderweg. Dit is toch net kunst? Ik zou het de titel: ‘vervreemding in de Achterhoek’ geven ;).

photo_2020-02-29_13-10-48photo_2020-02-29_13-10-49photo_2020-02-29_13-10-50

Ik besef me dat ik dit jaar eigenlijk al zoveel heb geleerd. En daarnaast besef ik me goed dat ik nooit ‘uitgeleerd’ zal zijn. Wanneer ik het heb over de dingen die ik heb geleerd dan heb ik het vooral over ervaringen. Al lees ik nog zoveel boeken en zoek ik zoveel informatie op het internet, ik kan met 100% zeggen dat ik meer leer van de ervaring en het leven zelf. Er zijn momenten in mijn leven geweest waarop ik het niet zo makkelijk had maar eigenlijk ben ik daar best goed uitgekomen. Mijn moeder zei altijd: ‘Het leven zelf is de grootste leermeester’ en ze had gelijk.

Terugkomend op het ‘niemand nodig hebben voor je eigen geluksgevoel’ wil ik wel zeggen dat ik het heel fijn vind om momenten met anderen te kunnen delen. Ik kan mij heel gelukkig voelen met fijne mensen om mij heen en samen kan je hele mooie momenten maken. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben. En dit is iets wat ik al langer weet dan vandaag, maar toch heb ik het idee dat ik nu pas inzie hoe belangrijk het is om hierin goede keuzes te maken.

Dit jaar heb ik besloten om mij alleen maar te omringen met mensen die goede intenties hebben en waar ik mij goed bij voel. Want waarom zou je met mensen om willen gaan waar je je niet goed bij voelt? Het klinkt allemaal mega logisch maar soms is het goed om echt even uit te zoomen en even stil te staan bij je vriendenkring. Door dit te doen merkte ik dat ik uit ‘gewoonte’ met iemand omging. Dus puur omdat ik dit ‘altijd al deed’.  We waren totaal uit elkaar gegroeid en er was eigenlijk niets meer wat ons verbond. Ik had alleen tientallen hints nodig om tot dit besef te komen. Maar dat is oké en ook hier heb ik van geleerd. Ik gun iedereen goede contacten. Iedereen verdient het om fijne mensen om zich heen te hebben. Ik merk dat ik wel een heel stuk zou kunnen schrijven over vriendschappen maar misschien is dat iets voor een volgende keer.

Een gedachte over “Lief dagboek p.2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.