een brief aan mijn jongere zelf

photo_2019-11-16_20-11-57

Een brief aan mijn jongere zelf.

Lieve jij,

Vergeet wat er is gezegd en ga door met je leven.  Het komt allemaal goed. Probeer je minder vaak te verontschuldigen voor wie jij bent. Je hoeft niet zo te zijn zoals iedereen. Je hoeft er niet bij te horen, je hoeft niet dezelfde dingen leuk te vinden als de anderen.

Besef wat je waard bent. Besef dat iedereen zijn best doet en dat er genoeg mensen zijn die je willen helpen. Probeer jezelf te uiten op wat voor een manier dan ook. Praat over je gevoelens, schrijf over je gevoelens en misschien wel het allerbelangrijkste, voel je gevoelens. Probeer ze niet weg te stoppen, geen afleidingen te zoeken, te vluchten of wat dan ook. Maar durf er gewoon mee te zijn. Ik weet dat dat nu eng klinkt maar geloof me, het helpt enorm.

Maak je ook niet te druk over de toekomst en over het leven op zich. Niemand weet echt wat hij/zij aan het doen is. Grote mensen doen ook maar hun best. Er is geen ‘manier’, er is geen stappenplan, geen gebruiksaanwijzing. En als die er is dan is die voor iedereen weer totaal verschillend. Blijf trouw aan je gevoel en doe geen dingen die niet goed voelen. Leer je grenzen te bewaken. Mensen die echt dicht bij je staan zullen je keuzes accepteren en begrijpen. Want jij bent jij.

De yoga-opleiding gaat heel waardevol zijn voor je ontwikkeling. En je gaat het gewoon halen dus no stress. Vergeet niet om te blijven ademen wanneer het even teveel wordt.
Kijk om je heen, benoem wat je ziet. Probeer door verschillende brillen te kijken. Probeer verder te kijken dan wat je ziet. Probeer uit te zoomen en dingen te relativeren.

Je gaat de verkeerde opleiding kiezen en dat is geen probleem. Je leert er leuke mensen kennen en je bent nu een stapje dichter bij wat je echt wilt. Het fotoshoppen van modellen hoort daar niet bij. Je gaat er achter komen wie je echte vrienden zijn en wie er goed voor je zijn. Je gaat iemand loslaten en dat vind je lastig maar weet dat dit uiteindelijk veel beter voor je is. Sommige vriendschappen werken niet, soms kan je elkaar niet meer verder helpen en dat is oke.

Dans, zing en geniet van alle mooie mensen, verhalen en dieren die je tegenkomt.
Blijf geloven in jezelf en heb vertrouwen in het leven.

Alles is tijdelijk, de enige zekerheid is dat er niks zeker is. Ik weet dat je graag het gevoel van controle wilt hebben maar deze ‘controle’ glipt zo weer uit je handen. Dit is helemaal niet erg, zo blijft het allemaal nog een beetje spannend. Anders is het ook maar zo saai.
Muziek en boeken gaan je door moeilijkere perioden helpen. Je gaat een paar ontzettend mooie plekken ontdekken en je gaat ‘liefde’ anders beschouwen.

Het leven is mooi, vergeet dat niet. Het leven is er om te experimenteren en dingen uit te proberen. Je kan 20 keer vallen maar weet dat je die 21e keer weer makkelijker opstaat. Vertel de mensen om wie je geeft dat je om ze geeft. Soms hebben ze de bevestiging nodig.

Oh en je gaat je rijbewijs halen :’)

Liefs van mij

Een gedachte over “een brief aan mijn jongere zelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.