lief dagboek

photo_2019-09-27_21-58-00
Een greep uit mijn dagboek (a.k.a geen logische verbanden, geen structuur) alleen mijn gedachten, zwart op wit.

Lief dagboek,

Ik hoor het geluid van het water van de douche en het tikken van de klok. Mijn kamer is fijn en opgeruimd. Grappig eigenlijk hoe je omgeving een weerspiegeling kan zijn van je mind. Het is daarom ook belangrijk voor mij om mijn kamer op te ruimen als ik chaos in mijn hoofd ervaar. Als mijn kamer rust uitstraalt kan ik die rust ook meer voelen in mezelf.

De dagen vliegen echt voorbij, het is inmiddels alweer september, bijna oktober zelfs!
De pepernoten liggen alweer in de schappen en er worden alweer plannen voor halloween gemaakt. Eigenlijk heeft deze tijd best zijn charmes, in de bossen dwarrelen de bladeren naar beneden. De dauwdruppeltjes hangen aan het gras en de truien kunnen weer uit de kast worden gehaald. Ook is het de tijd van de warme koppen thee en de goede gesprekken. Vroeg in bed kruipen vind ik zo fijn in deze tijd. In de zomer ga ik altijd zo lang mogelijk door maar nu het vroeger donker is duik ik graag vroeger mijn bed in. Soms open ik ’s nachts mijn raam en dan kijk ik naar de lichtjes en de huizen om me heen. Ik word rustig als ik alle lichten langzaam uit zie gaan. Om de beurt wordt de lichtschakelaar ingedrukt en wordt het donker in de huizen en in de straten.

Waar ik ook zo van geniet (en ik weet niet of ik de enige ben) is het schaamteloos kijken naar mensen op het station. Met mijn oortjes in staar ik dan naar de mensen massa die voorbij komt, iedere persoon met een eigen verhaal, een eigen missie. Dat vind ik mooi. Het mooiste vind ik misschien wel dat niemand je doorheeft omdat iedereen zo druk is met zijn eigen ding. Toch lijkt het alsof we het allemaal een beetje ongemakkelijk vinden om echt contact te maken of om echt daar te zijn waar je bent. Ik vind het interessant om mensen te bestuderen maar ik moet er ook bij zeggen dat ik niet als een creep mensen achtervolg of iets, (moet ik eens doen ha). Al komt de gedachte soms wel bij me op (confession) om uit te stappen bij een random station als ik daar een interessant figuur zie staan. Ik zou hem/haar dan alles willen vragen maar misschien nog liever willen observeren, zodat diegene stilletjes zijn gang kan gaan en ik alles zelf zou kunnen uitpluizen.

Ja, nu ik dit opschrijf heb ik geen idee of ik de enige ben met zulke ideeën. Ik doe het natuurlijk niet, want ik zou nooit zo op een persoon afstappen om hem in het wilde weg dingen te gaan vragen, althans, op dit punt in mijn leven zou ik dat niet doen. Misschien heb ik er ook geen behoefte aan, misschien is het meer een de fantasie en de gedachte over de verschillende scenario’s die zouden kunnen gebeuren, wat het spannend en interessant maakt.

Vandaag zag ik een regenboog, dat maakte me blij. Ook kwam ik vandaag tot het besef dat mensen vaak echt wel doen wat ze kunnen en dat dat meer dan genoeg is. Ikzelf doe ook mijn best, net als ieder ander. Soms moeten we niet zoveel van onszelf en van anderen vragen denk ik, als je er vanuit gaat dat iedereen precies doet hoeveel die kan doen is dat een fijn idee. Het is ook een fijn idee dat ik morgen en overmorgen nog vrij ben (aangezien het dan weekend is). Het laatste fijne idee is dat ik mijn plantjes weer voldoende water heb gegeven en ze allemaal nog leven. Klink ik nu als iemand van 30? Ik weet het niet, misschien wel, maar hey, leeftijd is maar een nummer (zeggen ze altijd).

2 gedachten over “lief dagboek

  1. Wat een fijn stukje, Guin… Echt leuk om even met je weg te dromen!
    Ik herken dat van dat je het heerlijk vindt om mensen te kijken op bijvoorbeeld een druk perron. We zijn met zoveel en allemaal hebben we een eigen verhaal, familie, liefdes, hoogtepunten, dieptepunten en ervaringen. Echt fascinerend!

    Liefs, Jis

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.