Een bewogen week

photo_2019-09-07_14-00-23

Dreigende grijze wolken varen langzaam voorbij. Hier en daar schijnt de zon door de wolken mijn kamer binnen. De wind is hoorbaar en een beetje onheilspellend. Het lijkt alsof er een storm opkomst is. Het weerbericht laat weten dat er stevige lokale buien in aankomst zijn, met hier en daar wat onweer. En ik zit hier veilig, met mijn dekentje op mijn bed. Te schrijven en terug te blikken op afgelopen week.

Ik heb een drukke week gehad. Al kan ik misschien beter zeggen, een sociale en bewogen week met veel indrukken. Een nieuwe school, een nieuwe route en veel nieuwe mensen. Gisteren heb ik een paar uurtjes gewerkt in een loods waar men een barbecue organiseerde voor de gemeente. Hier was ik voor gevraagd. Het team was ontzettend lief en enthousiast en dat was een leuke ervaring. In de avond ben ik met een vriendin van de basisschool naar de film gegaan. En nee, niet naar IT 2 maar naar the Lion King, ja verschil moet er wezen.

Ik moet zeggen dat ik niet gehuild heb, maar wel veel gelachen. Niet perse om de film maar meer om de hele situatie. Om half 11 ’s avonds reden we naar huis en zongen we mee met de radio. Hoe bijzonder is het eigenlijk dat je mensen een halfjaar niet kan spreken of zien en daarna weer verder kan gaan.

De herfst (en ja, dat duurt nog even) staat voor mij altijd in het teken van dingen laten bezinken en (extra) goed voor jezelf zorgen. Ik vind dat je het voor jezelf zo comfortabel mogelijk zou moeten maken op koudere dagen. Zelf merk ik dat ik me soms wat somber kan voelen bij sterke weersveranderingen. Maar juist door van die kleine extra dingen zoals een dekentje, een kopje thee, een goed boek of een fijne serie maak je de koudere periode zoveel aangenamer.

Vandaag ga ik al deze dingen meteen in mijn leven brengen. Ik merk dat ik al flink veel ‘huiswerk’ heb opgekregen. Zo kreeg ik deze week te horen dat ik vóór de kerst 10 boeken gelezen moet hebben en dit jaar 25 boeken ga lezen. Best veel, maar ik weet dat ik het kan als ik niks forceer en gewoon bij blijf met de stof.

Verder zag ik dat netflix weer een aantal series en films heeft toegevoegd (yay). Ik heb trouwens afgelopen tijd zoveel educatieve podcasts geluisterd dat ik wel weer even toe ben aan iets luchtigers. Het is af en toe ook fijn om even niet met serieuzere onderwerpen bezig te zijn. Genieten mag ook, dus bij deze, voor iedereen die dit leest: have fun today, niks moet, alles mag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.