5 fijne dingen om te doen

guin3-3

Mijn plan voor deze avond was om een wandeling te maken maar ik zag (gelukkig) net op tijd dat het flink gaat regenen. Terwijl ik deze zin type begint het oprecht te regenen haha. Ik zou een rondje gaan lopen met een vriendin maar zij liet weten dat ze uiteindelijk toch niet kon. Ik merk dat ik nu veel beter tegen veranderingen kan dan vroeger. Ik heb geen controle over het weer en ook niet over de acties van mijn vriendin en dat vind ik helemaal prima.

Het enige wat ik nu kan doen is zorgen dat ik zelf gewoon een hele fijne avond heb. En ik moet je zeggen, tot nu toe is mijn avond erg fijn. Het is zo belangrijk om dingen te hebben die je leuk of fijn vindt om te doen. Het is fijn om dingen te hebben die je zelf zou kunnen doen en waarbij je niet afhankelijk hoeft te zijn van een persoon. Als voorbeeld wil ik mijn neefje hiervoor gebruiken. Ik vind het zo mooi hoe hij zichzelf kan vermaken. In het leven is het zo belangrijk om met jezelf overweg te kunnen. En daarmee wil ik niet zeggen dat je niet met vrienden moet afspreken want dat is hartstikke leuk. Maar het leven is gewoon veel aangenamer als je ook jezelf goed kunt vermaken. Want soms ontstaan er situaties dat je alleen bent. Bij mijn roadtrip door zuid-Frankrijk was ik constant met andere mensen om me heen. Dit was ontzettend gezellig en ik was benieuwd hoe het zou zijn als ik thuis zou komen. Zou ik me niet gaan vervelen? En ik kan meteen het antwoord geven, ik heb me nog geen moment verveeld. Ik zou iedereen op het hart willen drukken dat het zo belangrijk is om minstens 3 dingen op een dag te doen voor jezelf, omdat je ze fijn vindt of omdat je er energie van krijgt.

Bij deze wil ik 5 dingen delen die ik ontzettend fijn vind om te doen:

1. Opruimen (ja echt, ik maak geen grap)

photo_2019-08-17_17-59-41photo_2019-08-17_17-59-38

Al vanaf jongs af aan leerde ik dat je omgeving een weerspiegeling is van je mind. En ik kan zeggen dat dit voor mij ook echt klopt. Een opgeruimde kamer creëert meer ruimte (letterlijk, maar ook in je hoofd). Het zorgt ervoor dat je geen onnodige energie verliest. Moet je maar eens bij jezelf nagaan, als je chaotisch bent in je hoofd is het zeer waarschijnlijk dat je kamer er ook niet bepaald netjes uitziet. En het houdt allemaal verband met elkaar.

Ik vind het fijn om eens in de zoveel tijd mijn kledingkast uit te zoeken en een deel weg te geven (aan een goed doel of aan vriendinnen).

 

2. Schrijven

photo_2019-08-18_09-36-34

Tja, ik hoef hier volgens mij niet veel meer over uit te leggen. Ik vind het fijn om van woorden zinnen te kunnen maken en alles van me af te kunnen schrijven. Op deze manier verwerk ik dingen, raak ik geïnspireerd en krijg ik rust in mijn hoofd.

 

3. Luisteren naar muziek / nieuwe muziek ontdekken

photo_2019-08-17_18-14-43

Hoe tof is het dat we in deze tijd toegang hebben tot zoveel mooie en verschillende soorten muziek. Het is toch bizar dat je vroeger maar een x aantal nummers op je mp3-speler kon hebben en dat we nu met de komst van spotify toegang hebben tot meer dan 30 miljoen nummers. That’s crazy if you ask me. Muziek kan je echt in een bepaalde mood brengen. Het is daarom verstandig om bewust te kiezen waar je op dat moment zin in hebt want het heeft wel degelijk invloed op je humeur.

facts:
– Door te luisteren naar audiocontent wordt het humeur van mensen beter en de stress minder
– Door te luisteren naar audiocontent worden mensen productiever en creatiever
– Door te luisteren naar audiocontent voelen mensen zich meer met elkaar verbonden

 

4. Tijd doorbrengen in de natuur

guin3-3guin3-3-4

In deze tijd hebben we te maken met ontzettend veel prikkels. Elke app wil onze aandacht langer vasthouden. Het is wenselijk om snel te reageren op berichtjes en wanneer je je meldingen ook nog eens aan hebt staan (ik persoonlijk niet) blijft je mobiel maar trillen. Het lijkt wel alsof we in deze tijd continue beschikbaar moeten zijn. Soms kan dat zorgen voor een onrustig gevoel. We raken makkelijk gestrest en vergeten dan wat er echt toe doet. Soms is het goed om even uit te tunen in deze wereld van technologie en media. Ik vind het fijn dat het er is maar af en toe een dag niet beschikbaar zijn is hartstikke fijn. Bij mij spiegelt de natuur vaak mijn verlangens en mijn normen en waarden. Wanneer ik een wandeling maak zie ik weer wat er echt toe doet, of althans, wat ik eigenlijk echt belangrijk vind. Soms neem ik mijn mobiel wel mee, bijvoorbeeld om naar muziek of een podcast te luisteren. Maar dit probeer ik dan wel heel bewust te doen. Verder raak ik mijn mobiel dan ook niet meer aan.

 

5. Yoga

DSC03557
Yoga in het gezondheidscentrum in Hoog-Keppel. Meer info: https://www.jacquelinewolvetang.com/

Yoga is zoveel meer dan werken aan je lenigheid. Het is een levensstijl en tijdens mijn yoga opleiding ben ik daar wel achtergekomen. In de basis draait het allemaal om luisteren naar je lichaam en ondervinden wie je in wezen bent. Het kan helpen om meer dicipline en wilskracht op te bouwen maar ook om op een dieper level te kunnen ontspannen en jezelf beter te leren kennen. Je hebt allerlei verschillende soorten yoga en daarom voel ik altijd waar ik op het moment zelf het meest behoefte aan heb. Yoga is echt zoveel meer dan ‘zomaar een oefening’. Voor mij is het ook een daad van zelfliefde.

2 gedachten over “5 fijne dingen om te doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.