Samen sterren kijken

photo_2019-08-05_16-29-39

Nog nooit heb ik zo’n mooie sterrenhemel gezien. Ik zag dit alleen op filmposters en in documentaires maar gisteravond zag ik het met mijn eigen ogen. Ontelbaar veel sterren, het was echt prachtig. Mijn broer, mijn vader en ik zijn ’s nachts naar buiten gegaan om naar de sterren te kijken. En wat was het mooi. Nu zit ik in de camper met een kopje koffie. Tegenover mij zit mijn broer met een groot glas thee, hij kijkt naar de foto’s van gisteravond. Gelukkig zijn die er, anders had ik het gevoel gehad dat alles was gedroomd en dat ik het in mijn hoofd veel mooier had gemaakt dan het was. De dagen vliegen voorbij en de laatste dagen van de roadtrip breken aan.

Ik heb zoveel geleerd, en dan met name over mijzelf. Toen ik aan deze reis begon dacht ik dat het ‘primitieve leven’ voor mij het zwaarst zou zijn. Niet elke dag kunnen douchen, weinig luxe etc. maar onderweg kwam ik erachter dat ik dit helemaal niet zo erg vind. Het gaat me echt goed af. Ik heb weer hele andere lessen te leren. Ik ben iemand die zo nu en dan haar eigen plekje moet hebben en zich even wil terugtrekken. Ook dat gaat hier prima, ik pak een boek, schrijf wat en ik geef mijn grenzen en vooral mijn behoeften aan.

Ik bevind me tussen de mannen (2) en dat betekent veel de natuur in, weinig winkels, veel camperplekken, rotsen, de meest afgelegen plekken en veel avonturen. En dat vind ik fantastisch. Ik vind het in ieder geval een eer om mee te mogen maken. Vooral omdat ik weet dat het best zeldzaam is om dit met mijn vader en broer te kunnen doen. We zijn nu al op meer dan 10 camperplekken / campings geweest, vooral campingplekken trouwens (want wat ik al eerder schreef, de meest afgelegen plekken en veel natuur).

Ik had altijd een bepaald beeld bij kamperen. En dat beeld moet ik echt even bijstellen. Bij kamperen dacht ik (om eerlijk te zijn) aan mensen die hele dagen op hun campingstoeltje doorbrachten. Mensen die in de avond een potje gingen kaarten en hun camping alleen verlieten om een broodje te halen in de plaatselijke supermarkt. Of nooit hun camping verlieten en de broden gewoon bestelden op de camping zelf. Maar nu weet ik dat er verschillende gradaties zijn in het kamperen. Dit is mijn eerste echte roadtrip. En nu snap ik eigenlijk pas wat dat betekent. Het is letterlijk gewoon ‘on the road’ zijn en veel rijden. Wanneer je dan iets moois ziet stop je, zo zie je ontzettend veel van het landschap en kom je op de meest idyllische en verborgen plekjes.
Ik ben benieuwd wat de laatste dagen mij nog gaan brengen. Ik hoop dat iedereen die dit leest (hallo vrienden en familie ha), een hele fijne dag heeft. Liefde voor jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.