leven in het moment

photo_2019-07-25_18-10-56

Momenteel zit Vyasa op de grond om te kijken naar het dashboard wat inmiddels naar beneden valt met een soort grote schroef in zijn hand, we hebben geen idee waar die bij hoort.
Ook houden we een toeter-score bij omdat we steeds perrongeluk bij het verschuiven van de stoelen de claxon aanraken.

Het is in ieder geval een groot avontuur. En daar is geen woord van gelogen. Vanochtend ben ik met mijn vader naar de plaatselijke bakker gelopen, daar kochten we een brood en 4 croissants.
Inmiddels zijn we gaan rijden, de huizen hebben hier vrolijke kleurtjes. Ook valt het op dat er veel bloemen zijn en dat de mensen hun tuintjes goed onderhouden. Al moet ik bekennen dat dat vooral ouderen zijn, dat is meestal het geval. Gisteravond gingen Vyasa, Miret en ik het dorpje verkennen, toen zijn we tussen de locals gaan zitten. Vyasa nam een liefmans en wij dronken koffie.

Het voelt soms alsof we al weken onderweg zijn. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat elke dag hier anders is. We hebben geen idee wat de dag ons gaat brengen en heel vroeger was dit natuurlijk ook zo. Dan stond een dag in het teken van op zoek gaan naar voedsel. Al hebben wij het natuurlijk wel veel luxer dan de jagers en verzamelaars. Ik vind het wel wat hebben om niet te weten waar je naartoe gaat en gewoon mee te stromen met het moment. Al moet ik ook zeggen dat ik thuis juist wel van een bepaalde routine en regelmaat houd. Ik weet dat ik het daar goed op doe. Een bepaalde mate van structuur vind ik fijn. Nu is het een kwestie van de controle loslaten en ik merk dat me dat beter afgaat dan ik van tevoren had gedacht.

Het is interessant dat op plekken zoals deze je gedachten lijken te verstillen. Het is alsof ik de helft minder gedachten heb nu ik hier ben. Ik weet natuurlijk niet of dat zo is (het is niet alsof ik al mijn gedachten in een boekje bijhoud) maar het valt me wel op. Vyasa kon dit beamen en hij vertelde dat hij vooral bezig is met de omgeving en dan eerder nadenkt over wat hij ziet, dit bevestigt weer dat het makkelijk is om hier in het moment te leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.