Je leven op orde hebben

photo_2019-05-20_18-55-56.jpg

Terwijl ik dit schrijf lig ik in mijn joggingbroek op mijn bed en zie ik voor me een stapeltje met kleding die ik eigenlijk zou moeten opruimen. Ik weet dat ik dit (na het schrijven van dit bericht) ga doen maar toch blijf ik me erover verbazen dat die stapel er volgende week waarschijnlijk weer ligt.

En zo gaat alles een beetje in mijn leven. Ik denk dat het normaal is, althans dat hoop ik. Dit is een mini voorbeeld maar eigenlijk besef ik me steeds meer dat ik niet zoveel controle heb over mijn leven. Natuurlijk heb je zelf invloed op de keuzes die je maakt en op de manier waarop je op dingen reageert etc. Maar toch heb ik het leven gewoon niet in de hand. Dat zal ook nooit gebeuren en daar heb ik dan ook echt vrede mee. Voor mijn gevoel is een dag een beetje als een golf. Gevoelens en gedachten komen en gaan en je kan je niet de hele tijd productief voelen of de hele dag mega energiek zijn. Nu ik dit opschrijf klinkt het ook heel logisch. Je mobiel gaat ook een keertje leeg en wanneer dit gebeurt laden we hem op. Soms vergeten we alleen om onszelf op te laden. We zorgen soms gewoon beter voor de batterij van onze telefoon dan voor onze eigen ‘batterij’.

Manieren om weer op te laden:
1. wandelen
2. schrijven (in een journal bijvoorbeeld)
3. mediteren
4. yoga
5. een goed gesprek

Dit zijn een aantal voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat je weer oplaadt en weer terug in je eigen energie kan komen. Ook geven deze dingen me vaak weer het gevoel van de controle waar ik het eerder over had. Ik geloof erin dat we niet alles in de hand kunnen hebben maar stiekem vinden we het gevoel van controle hebben over iets wel heel fijn.

Verder is het echt belangrijk dat je voldoende slaap pakt en genoeg water drinkt. Dit zegt ook echt iedereen maar dat is niet voor niets.

Even later:
Inmiddels heb ik boodschapjes gedaan en mijn kleding opgeruimd. Ik denk dat ik vandaag nog een wandeling maak en ik heb al besloten dat ik mezelf vanavond trakteer op een aflevering van stranger things seizoen 3. Daar kan ik dus echt van genieten.

Stranger things vind ik trouwens tof omdat het zich afspeelt in de jaren 80 en de acteurs zijn gewoon echt ontzettend goed. Ook moet ik zeggen dat ik echt geniet van de color grading en de muziek in de show (ja daar let ik op haha). Dus zeker een tip! 

Het leven is best fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.