10 dingen die ik wil doen deze zomer

photo_2019-05-20_18-56-46

10 dingen die ik wil doen deze zomer. Puur omdat het kan, en omdat ik het waarschijnlijk sneller doe als ik het opschrijf. Het is handig om voor jezelf te bedenken wat je wilt doen deze zomer, soms leef je zo van dag tot dag dat je helemaal vergeet dat de tijd vliegt. Voor je het weet kan je de kerstboom alweer van zolder halen (nee oke, ik stop).

Het leek me leuk om een lijstje te maken met tien kleine die ik graag wil doen. Een soort zomer bucketlist. Dus bij deze, een lijstje met fijne dingen waar ik blij van word. Oh en ik zal na de zomervakantie een update geven en vertellen of ik deze dingen daadwerkelijk heb gedaan. Ik moet zeggen dat ik er veel vertrouwen en zin in heb.

 
1. Roadtrip playlist maken
Binnenkort ga ik voor het eerst weg in een camper (zoveel zin in). Het idee is dat we voor 3 weken naar Zuid-Frankrijk gaan en geen idee hebben waar we terecht komen. Het wordt in iedergeval een echte roadtrip en we zijn niet van plan om de toeristische routes te nemen. Het wordt een echt avontuur. Het lijkt me leuk om voordat de reis begint een roadtrip playlist te maken met onze favoriete nummers. Zo’n openbare afspeellijst waar iedereen nummers aan kan toevoegen en dat we die dan altijd kunnen opzetten tijdens de reis. Het leuke van zo’n afspeellijst vind ik dat je dan zulke mooie herinneringen krijgt aan bepaalde nummers. De nummers krijgen dan een speciaal plekje in mijn hart.

2. Vrienden fotograferen
Ik hou van het maken van foto’s en dan vooral van mensen. Ik heb ontzettend veel mooie mensen en vrienden om me heen en het lijkt me bijzonder om van hun foto’s te kunnen maken. Puur omdat ik het leuk vind, omdat zij het waarschijnlijk leuk vinden en omdat ik het leuker vind om mensen op de foto te zetten dan bijvoorbeeld huizen. Afgelopen winter maakte ik een paar foto’s van een vriendin en dat vond ik zo leuk om te doen. Vooral ook omdat zij er ook veel plezier in had en zo enthousiast was met het resultaat.

3. Buiten onder het afdak slapen
We hebben sinds kort een soort groot tuinhuis met een mooi afdak in de tuin en ik wil echt een mini sleep-over organiseren. Ik had al het idee om een klamboe op te hangen en er een groot matras met veel kussens neer te leggen. Ik zie het al helemaal voor me, misschien moet ik het alleen eerst zelf een keertje uittesten.

4. Skeeleren
Dit deed ik vroeger echt veel en ik vergeet steeds hoe leuk het eigenlijk is. Verder heb ik er niet zoveel over te zeggen. Al is het maar voor één keer, ik wil het gewoon weer een keertje doen. Dit is natuurlijk makkelijk te realiseren.

5. Laptop opruimen
Ja, dit moet gebeuren. Zo leuk is het niet maar met een muziekje is het prima te doen + zo begin je fris aan je nieuwe schooljaar.

6. Naar het strand + zwemmen in de zee
Voor mij is de zomervakantie niet compleet als ik niet naar het strand ben geweest. En daar hoort zwemmen in de zee natuurlijk bij. Ik weet niet of er iets fijners bestaat dan meestromen met de golven en het gevoel te hebben dat je echt leeft en verbonden bent met de natuur. Wanneer ik het zand onder mijn voeten voel en in de zee zwem voel ik altijd zo’n vertrouwen in het leven en in het universum. Ik besef me dan altijd dat ik me druk maak om zulke kleine dingen die er over een tijdje helemaal niet meer toe doen.

7. Opstaan voor de zonsopgang
Moet ik hier nog uitleg bij geven? De zonsopgang is prachtig en wakker worden voordat de medemens is opgestaan voelt altijd alsof je een geheimpje hebt met de wereld. Natuurlijk staan er echt wel meer mensen vroeg op maar de stille ochtend met haar mooie kleuren heeft altijd iets magisch.

8. Ochtendwandeling op de Posbank
Dit heb ik al eens gedaan, maar dan niet in de zomer. Toen kwamen de paarden nog even nieuwsgierig kijken en in het schemer wandelden we toen door het mooie landschap.

9. leren longboarden
Allereerst heb ik altijd een fascinatie gehad voor skaters. En dan niet alleen voor de jongens haha, maar het ziet er altijd zo makkelijk uit. Uit eigen ervaring weet ik dat skaten niet zo makkelijk is als het lijkt, ik moet toegeven dat ik ook gewoon echt bang ben om te vallen. Ik kijk dan ook liever naar alle trucjes en bewegingen. Nu weet ik dat longboarden heel iets anders is maar het gevoel van longboarden lijkt me wel echt fijn. Een soort mini cruise in de namiddag met zo’n board klinkt in iedergeval goed. Nu heeft mijn broer een longboard en ik denk dat hij het me wel zou willen leren. Want het lijkt me ook wat stabieler op de weg liggen dan een skateboard.

10. kampvuur met vrienden / familie
In de avond een kampvuurtje maken en gesprekken voeren met vrienden en familie past ook echt op deze zomer bucketlist. En dan heb ik het liefst dat mijn broer op zijn gitaar speelt en we met zijn allen liedjes zingen en naar de sterren kijken. Ik zal het hem binnenkort vragen.

Dit was mijn lijstje met 10 dingen. Ik houd jullie op de hoogte en ik kan niet wachten om al deze dingen te gaan doen deze zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.